Dezmintire

 

Iubiti credinciosi,

Iata ca nici acest Sfant si Mare Post nu trece fara tulburari. De cativa ani Postul Pastilor a devenit perioada predilecta pentru lansarea unor campanii de discreditare a Bisericii Ortodoxe Romane. Din data de 8 aprilie, anul Domnului 2008, a venit si randul nostru sa cadem victima, odata cu aparitia intrun ziar de scandal a unui articol defaimator cu incredibilul titlu de „Teroare intrun camin de batrani din sectorul 2”, in care se afirma negru pe alb ca „viata in caminul de batrani este un calvar”, „chin”, ca „asistentii sociali ii bat si ii lasa nemancati pe pensionarii gazduiti”. S-ar putea admite ca ziaristul respectiv ar fi cazut prada unei dezinformari, insa jurnalistul in cauza s-a documentat personal la fata locului, fiind informat si condus prin tot Asezamantul pentru a fotografia si a a sta de vorba cu rezidentii chiar de Parintele Paroh Tudor Gheorghe. Pentru a  arata lipsa de profesionalism cu care a fost intocmit materialul dat publicitatii este suficient sa mentionam faptul ca in articol apare declaratia luata rezidentului Emil S., cu toate ca acesta nu era prezent, fiind internat de o saptamana la Spitalul Colentina, lucru de care jurnalistul era in cunostinta de cauza, deoarece se interesase in mod special de dl. Emil S. si aflase de la pr. Tudor Gheorghe ca acesta este la spital. Singura sursa a afirmatiilor din ziar este o sesizare facuta de fiica unei rezidente din Asezamant, care sustine ca mama ei i-ar fi spus ca „asistenta i-a dat peste mana” cand a incercat sa o ajute pe o colega de masa, doamna Veronica S.,  sa manance, lucru pe care nici mama ei nu-l confirma, nici doamna Veronica S., nici celelalte 15 persoane prezente in sala de mese . Jurnalistul, cu toate ca s-a convins personal din declaratiile luate asistatilor ca acuzatia nu se sustine, a lasat cu buna-stiinta sa fie publicat un neadevar, punandu-l in gura doamnei Veronica S. (pe care ziaristul o boteaza M. si N.).

Biserica noastra incearca de aproape trei ani sa ajute pe batranii necajiti din parohia noastra si nu numai, proiect social la care cu timpul s-au alaturat multi oameni de buna-credinta. A fost nevoie DE MULTE EFORTURI SI SACRIFICII PE PARCURSUL A APROAPE ZECE ANI PENTRU CA DORINTA COMUNITATII NOASTRE DE A INTINDE O MANA DE AJUTOR BATRANILOR ABANDONATI SA DEVINA REALITATE. Biserica noastra este prea mica pentru un razboi mediatic atat de mare. Noi nu stim sa manipulam informatia. Insa, in ciuda marilor prejudicii aduse, vom ramane pe mai departe transparenti, in continuarea bunelor relatii pe care le-am avut de-a lungul anilor cu presa, pentru ca nu avem nimic de ascuns.

O rugam pe Maica Domnului, Preacurata Fecioara Maria, Presfanta Nascatoare de Dumnezeu, patroana Asezamantului nostru, sa ne ierte pe toti si sa ne ajute sa trecem cu bine si aceasta grea incercare. Daca ar fi fost posibil sa preintampinam si sa rezolvam situatia creata de aparitia acestui articol si din nestiinta sau neputinta nu am reusit s-o facem, cerem iertare tuturor celor care intrun fel sau altul au fost afectati negativ, in primul rand binefacatorilor nostri, donatori, sponsori, marea comunitate a credinciosilor care au contribuit dupa puteri la realizarea acestui proiect, partenerilor nostri, incepand cu Primaria sectorului 2, cu aportul sau generos, si nu in ultimul rand ziaristului Bogdan Cotiga, autorul acestui articol nefericit, ii cerem iertare daca l-am suparat cu ceva si ne rugam sa-l binecuvanteze Bunul Dumnezeu, sa-i dea bucurii si impliniri, sa-i lumineze mintea si inima ca sa se intoarca la dreapta credinta, la pocainta si sa fie viu in veci, impreuna cu toti ai lui. Si numai asa, iertandu-ne unii pe altii, sa ne apropiem cu frica si cu cutremur pentru a ne impartasi cu Preasfintele Taine, spre slava lui Dumnezeu.

Cu noi este Dumnezeu.

inapoi la prima pagina